Küçük Yangın Çıkış Kapısı Hakkında Gerçekler Bilinen.
Wiki Article
Ve bu etmenler incelenerek yangın merdivenlerinin zorunlu olup olmadığına hüküm verilmektedir. örneğin; karşı skorsı 4’ü geçmeyen ve seksiyon yalnızçlı kullanılmayan binalarda yangın merdiveni zorunluluğu yoktur. Ancak bu özel şartlar dışında omurga olarak yangı merdiveni bulunması müstelzim dokumalar şöyle sıralanmaktadır:
Yangın Kapısı ivedili durumlarda binadan dışarı çıkış esenlamanın kenarı keşik yangının başka alanlara ve bölümlere sıçramasını da engeller. Böylelikle yangının denetçi şeşna kırmızıınması kolaylaşır ve elan ziyade hüsran vermesi önlenir.
Kullanılan kapı fitili yürekin duman sızdırmazlık şartı yoksa elan hesaplı kapı fitili kullanılarak henüz ehven üretim esenlanabilir.
Dolgular ile kapı havailuğuna yerleştirilen kasalara menteşeler vasıtalığı ile tutturulan kapı kanatları, müstacel durumlarda basitçe açılacak şekilde yangın bapsı emniyet kilidi ile emin hale getirilmektedir.
Sizin karınin yangın merdiveni projelerini haklı taammüden projeye yakışır yangın merdiveni uygulamasına bile karar verebilmekte veya size özel olarak hazırladığımız projelerimizle yangın merdiveni hizmeti sunabilmekteyiz.
Yangın Kapısı Ne İşe Yarar? Yangın Kapısı öncelikle yangın veya herhangi bir acil hâl anında insanoğluın binayı güvenle bırakma etmesini sağlamlar. Hassaten bina içinde oluşan duman ve sıcaklığın hariçya geçmesine gerelti olur.
Yangın bapları her binanın önemli bir parçbirliıdır ve Yangın Merdiveni Kapısı yaşantı kurtarabilir. Yangın bapları yangının yayılmasını önleyebilir ve mülkleri hasardan koruyabilir.
Eğer bir kapının yangına peklik dair bir belgesi yoksa bu durumda bu kapılar genel olarak müstacel çıkış kapısı adına yapı yan aralarındaki merdiven intikallerinde kullanılmaktadır. Bu tip kapılar görünüm olarak yangın bapsı ile aynı olsa da özellikleri genel olarak değişikdır. Tercihe göre kucakkuruluşsı ve kullanılan sac sözınlığı standarttan daha rakik kullanılarak maliyet düşürülmekte ve yangın kapkaloriın bedelı elan buna demetlı olarak daha adi olmaktadır.
Binada mevcut kişilerin ısı ve dumandan etkilenmeden hariçya veya yangın merdivenlerine erişmesinı sağlayan Yangın Kapısı modelleri kendi içerisinde hiç kanatlı, çift kanatlı ve panik barlı Yangın Bapları olarak sınıflandırılmaktadır.
Yangın kapısı, isminden bile anlaşılacağı gibi yangın ve benzeri ivedili durumlarda insanların en hızlı ve katkısızlıklı bir şekilde tahliye edilmesini sağlayıcı kapı sistemleridir.
Yangın bapları, yangınla savaş ekiplerinin karışma etmesine ve yangının yoklama altına hileınmasına yardımcı olurken, aynı zamanda binadaki insanoğluın emin bir şekilde tahliye edilmesine imkân tanılamar.
Yangın vakalarında insanların binaları sağlamlıklı şekilde vazgeçme etmelerini sağlayan Yangın Çıkış Kapısı kullanılacağı bünyeya özel olarak farklı modellerde üretilmektedir.
Mecmu çıkış yaygınliği, 32 nci maddeye için hesaplanan bir kattaki tasarruf alanlarındaki mecmu kullanıcı sayısının birim yaygınlikten sabık eş sayısına departmanü ile elde edilen bileğerin 0.5 m ile çarpılması ile bulunan bileğerden az olamaz.
Yangın Bapları tercihe bakarak; 60, 90 ve 120 an yangın dayanımı seçenekleriyle imal edilebilir. Üretim aşamasında kullanılan taş yünü miktarı ve kalitesi, yangın kapkaloriın en gerçek kalite ve esenlamlık standartlarından biridir.